21 Ιαν 2011

Ο αγώνας κατά της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών συνεχίζεται...


Παρέμβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Την Παρασκευή 10/12, μεταξύ 12.30 – 2.30 μμ, στο πλαίσιο της μέρας συντονισμένων δράσεων στα ΜΜΜ, πραγματοποιήθηκε από 25 περίπου συντρόφους/ισσες μαζικό μοίρασμα κειμένων σε οδηγούς και επιβάτες στα ελληνικά καθώς και 2 μεταφρασμένα στα αγγλικά και στα γαλλικά απευθυνόμενα στους μετανάστες, στα δύο ρεύματα της Πατησίων (ύψος ΑΣΟΕΕ). Επίσης φωνάχτηκαν συνθήματα, κολλήθηκε πλήθος αυτοκόλλητων μέσα και έξω από τα οχήματα, χτυπήθηκαν stencil πάνω τους που έγραφαν ”Ελεύθερες μεταφορές για όλους” και ”Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΜ, ρουφιάνοι ελεγκτές ” και μπλοκαρίστηκαν τα ακυρωτικά μηχανήματα. Η αναπόκριση οδηγών, επιβατών και διερχόμενων ήταν θετική, ανταλλάχτηκαν βιαστικές κουβέντες και άνοιξαν συζητήσεις στις στάσεις με ντόπιους και μετανάστες.

κατάληψη πατησίων 61 & σκαραμαγκά
http://pat61.squat.gr/?p=1260

Ανοιχτό κάλεσμα για τις συγκοινωνίες

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου στην Αθήνα, μετά από κάλεσμα της κίνησης «Ακρίβεια STOP», συνάντηση για τον παναττικό συντονισμό όλων των φορέων, κινήσεων και των πολιτών που αντιστέκονται στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στις συγκοινωνίες. Η συνάντηση έγινε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία και σε πολύ γόνιμο κλίμα συνεννόησης και θέλησης για κοινή δράση.

Πήραν μέρος πολίτες από 28 τοπικές, δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις της Αττικής, επιτροπές ενάντια στα μέτρα, εργαζόμενοι από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μ.Μ.Μ.) και άλλους εργασιακούς χώρους, από το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, από το δίκτυο αλληλεγγύης εργαζομένων και ανέργων «δικαίωμα», από φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας, από το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων και άλλους φορείς και οργανώσεις, καθώς και μεμονωμένοι ενεργοί πολίτες.

Κοινή ήταν η συμφωνία πάνω στα παρακάτω σημεία:

1.Εκφράζουμε και θα εκφράσουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Μ. για να μην ανατραπούν τα εργασιακά δικαιώματα και για δημόσιες, ασφαλείς συγκοινωνίες.

2.Αντιστεκόμαστε στο χαράτσι της αύξησης κατά 40% του εισιτηρίου και της κάρτας στις αστικές συγκοινωνίες. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην προκλητική αυτή αύξηση και μάλιστα τη στιγμή που οι στρατιές των ανέργων και των φτωχών μεγαλώνουν κάθε μέρα και οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι έχουν ήδη χάσει σημαντικό μέρος του εισοδήματος και των δικαιωμάτων τους.

3.Όλοι μαζί συμφωνούμε και καλούμε από την 1η Φεβρουαρίου, ημέρα για την οποία έχει εξαγγελθεί η αύξηση - χαράτσι, σε μαζική ανυπακοή. Κανείς να μην ακυρώνει το εισιτήριό του. Ούτε και να πάρει κάρτα απεριορίστων διαδρομών, στέλνοντας μήνυμα ανυπακοής. Θα είμαστε χιλιάδες και κανείς δεν θα μπορέσει να μας επιβάλλει οποιοδήποτε κύρωση και πρόστιμο. Προτείνουμε η ανυπακοή να συνεχιστεί καταρχήν για όλη την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου και στη συνέχεια να προχωρήσουμε με την ίδια ή και άλλες μορφές αντίστασης μέχρι να υποχωρήσει η κυβέρνηση. Συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, πορείες στις γειτονιές και «κινούμενες καταλήψεις» μέσων μαζικές μεταφοράς θα είναι σίγουρα μερικές από τις κινήσεις μας. Από σήμερα και μέχρι την 1η Φεβρουαρίου θα συνεχίσουμε με δεκάδες δράσεις ενημέρωσης και ανυπακοής σε όλες τις γειτονιές αλλά και αλληλεγγύης στους απεργούς. Ειδικότερα τα δύο επόμενα Σάββατα θα οργανωθούν διαμαρτυρίες στις στάσεις και μέσα στους σταθμούς και τα Μ.Μ.Μ. στέλνοντας ένα πρώτο δυνατό μήνυμα συντονισμένης δράσης παντού.

4.Ο αγώνας μας είναι αγώνας που σκοπό έχει να νικήσει. Επιδιώκουμε τη δημιουργία ενός πραγματικού μαζικού κινήματος. Κάθε κίνηση και επιτροπή θα συνεχίσει την αυτόνομη δράση της, διατηρώντας την πλήρη αυτοτέλειά της, θα συνεχίσει να έχει τις ιδιαίτερες απόψεις και θέσεις της, τα υλικά της αλλά και τις δικές της μορφές δράσης. Όλοι, όμως, συμφωνήσαμε στην ανάγκη ενός και μόνο ενιαίου συντονισμού που θα συμβάλλει στην ενοποίηση και μεγιστοποίηση της δύναμής μας και στην τεχνική συνεννόηση ώστε να βρεθούμε παντού. Ο συντονισμός αυτός ενοποιείται πάνω στη δράση και σε 2 συγκεκριμένα και απλά σημεία (Δεν πληρώνω το χαράτσι – Νίκη στην απεργία για δημόσιες συγκοινωνίες)

5.Τις επόμενες μέρες έχουν οριστεί, εκτός από τις κινητοποιήσεις που εξελίσσονται, και άλλες συναντήσεις συντονισμού σε γειτονιές και στο κέντρο της Αθήνας. Θα συμμετέχουμε σε όλες αυτές και προτείνουμε μία μεγάλη κοινή τελική συνέλευση ενιαίου συντονισμού την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και μάλιστα σε χώρο οικείο σε όλους τους επιβάτες, εργαζόμενους και πολίτες (π.χ. μέσα στο σταθμό μετρό του Συντάγματος). Για το τελευταίο θα επανέλθουμε άμεσα.

6.Απευθύνουμε λοιπόν σε όλους:
ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

ΑΠΟ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

http://www.akribeia-stop.gr/

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Na σε ρωτήσω κάτι; Ποιός Καραγκιόζης με σχήμα μάλιστα αξίωνε προσκυνηματα το 2008 και έδειχνε τέτοια σιγουριά για το μελλοντικό του ποιμνοιο ?

Κοίτα να δεις φίλε αν θέλεις να πούμε κάτι θα πρέπει να κάνεις απεταξάμιν τον αναρχισμό και την ορθοδοξία

Πίστεύω στον Χριστό.Is that clear?

Καραγκιόζι αναρχοορθόδοξε is that clear ?????????

Πρωτη και τελευταία σου φορα.Sτα αρχίδια μου η ιδεολογία σου καραγκιόζι αναρχικέ

Μού είπαν ότι με ζήτησες

ΣΕ ΑΚΟΥΩ! ΤΙ ΘΕΣ ΡΕ Μαλακα?

zarAthustra είπε...

περαστικά....

Ανώνυμος είπε...

Ουτως η άλλως Αθήνα δε μπορούσατε να με βρείτε, κάποιοι άλλοι που ήξερα έχουν αποδημήσει για χρόνια για άλλες Ηπείρους

Και γενικά έψαχνες μάλλον λάθος άτομο.

Κάπως ετεροχρονισμένη απάντηση, αλλά όσο ναναι τα είχα πάρει. Εξάλλου η ερώτηση σας είχε γίνει και δώσατε αρνητική απάντηση στο ιντυ.

Επίσης

Ανώνυμος είπε...

Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις διευκρίνησε εσύ ή κάποιος από την ομάδα σου ότι αυτός ο παπάς που σας παρότρυνε να ψάχνεται για προφήτες σε μπαράκια ότι είναι ναρκωμανής

ΔΕ σε ξέρω φίλε, δε με ξέρεις, αλλά εάν επαληφθεί θα τις φας

Θες τι γνώμη μου? Ξεκόλλα από αναρχίες και παπάδες και απελευθερώσου

Σε αυτή τη σκατοχώρα πρέπει να πέρνουμε διαβατήρια για αυστραλία αν τυχον τολμήσουμε να πούμε κάποια αλήθεια?????


ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ

΄τελειώσαμε

Ανώνυμος είπε...

Οκ μέχρι τώρα μιλήσαμε λίγο παιδικα, γνωρίζω ποιός είναι ο παπάς. Σε ξαναρωτάω τί θέλεις;

Ανώνυμος είπε...

Δεν απαντάς... χαχα

Καλή πρωταπριλιά 2011 λοιπόν

zarAthustra είπε...

δυσδιακριτη η διαφορά γελοιότητας και αστειότητας, ε;
προτείνω να αξιοποιήσεις τη "φιλοξενια" σου εδώ με αξιοπρέπεια και όχι έρποντας...αλλιώς θέτεις μόνος σου τον εαυτό σου εκτός.
η πρότερη ευχή μου ισχύει εις διπλούν...για όλες τις μέρες του χρόνου...

Ανώνυμος είπε...

Συ είπας (ουάου ψάρωσες;) Οκ, οκ εκτός λοιπόν (δε στέκομαι στα καλά μου γενικότερα, άρα που να σταθώ;;)

πάντως βγάζει γέλοιο η μεταφυσική αντίληψη επί των κοινωνικών πραγμάτων ορισμένων

Δείχνει το επίπεδο αντίληψης και κατα συνέπεια ελπίδας. Με ταμπέλες ή χωρίς, κακομοίρηδες θα έλεγα..

http://www.youtube.com/watch?v=krb2OdQksMc&feature=relatedΤεσπά